БНТ 2 ще излъчи филм посветен на олимпийския шампион Ивайло Маринов

Начало / Други / Силови Спортове / БНТ 2 ще излъчи филм посветен на олимпийския шампион Ивайло Маринов

БНТ2 ще излъчи на 15 декември (събота) от 15:00 часа документалния филм "С Варна в сърцето", посветен на един от най-изявените български боксьори Ивайло Маринов.

30 години след олимпийската титла от Игрите в Сеул 1988 продукцията връща зрителите към професионалната и житейска история на почетния гражданин на морската столица. 

Едва на 17 години Ивайло Маринов влиза за първи път в боксовата зала, а негов треньор тогава е Петър Ганчев. Три години по-късно вече е бронзов медалист от Олимпийските игри в Москва (1980), носител на Световна купа от Монреал (1981), неколкократен европейски шампион. 

На Олимпийските игри в Сеул Ивайло Маринов триумфира като шампион в своята категория. През 2001 година е обявен за най-добрия български боксьор на ХХ век от Българска федерация по бокс. 

Пред камерата на БНТ2 именитият спортист говори откровено за своята спортна кариера, изпълнена с триумфи и разочарования. За таланта на Ивайло Маринов разказват треньорите му от националния отбор Николай Джелатов и Ангел Ангелов, олимпийският шампион от Москва'80 Петър Лесов, световната шампионка Дейзи Ланг и президентът на боксовата федерация Красимир Инински. Във филма са използвани архивни кадри от фонда на Българската национална телевизия.

До днес Ивайло Маринов остава единственият варненец - носител на олимпийска титла. 
Документалният филм "С Варна в сърцето" е копродукция на БНТ и "Бългериан Спорт Промоушън" и е създаден с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" на Община Варна. Сценарист е Стефан Августинов, който е и автор на биографичната книга за Ивайло Маринов. Филмът е дебют за режисьора Делян Димитров.

Фото: БНР

Коментар