Олимпийско злато за Мария Делчева

Начало / Други / Олимпийско злато за Мария Делчева

Българката Мария Делчева спечели златен медал в отборния турнир за смесени състави по бадминтон на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина). 

Тимът на Алфа, в който играе Делчева, победи на финала Омега със 110:106.
Българката игра два мача - на сингъл и на двойки жени заедно с Хасини Нусака Амбалангодаге (Шри Ланка). Тя отстъпи на сингъл пред Инсуан Хуан (Тайван) с 9:13, но след това на двойки надиграха Леонис Хюе (Франция) и Ти Ан Ту Ву (Виатнам). Така Алфа спечели със 110:106 Омега и Делчева взе златно отличие.

Двама българи започнаха участие в турнира по модерен петобой. След първия ранкинг кръг на фехтовката Зорница Стоилова е 18-а, а Христо Панайотов 15-и в класирането. Двамата имат по 202 точки.

По програма днес ще станат ясни медалистките при жените. Състезанието започва в 18.00 часа българско време, а Стоилова е във втора серия в дисциплината плуване. След 20.30 часа е бонус рунда по фехтовка и комбинираното състезание по стрелба и бягане.

До момента България има общо шест медала от Игрите в Буенос Айрес. Титли спечелиха Кирил Киров в тандем с германката Ванеса Зеегер на 10 метра пистолет при смесените отбори на турнира по спортна стрелба, смесената двойка по спортна акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров в отборното състезание по гимнастика и Мария Делчева в отборната надпревара по бадминтон. Бронзови медалисти са Едмонд Назарян (борба класически стил в категория до 45 кг) и Галя Шатова в категория до 63 кг във вдигането на тежести. Гарантирано отличие има още Адриан Андреев, който се класира за финала на двойки в тениса.

Фото: БНР

Коментар