Министър Кралев награди с почетни медали шампионките от Европейското отборно първенство по таекуондо WT

Начало / Други / Министър Кралев награди с почетни медали шампионките от Европейското отборно първенство по таекуондо WT

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни медали на ММС шампионките от Европейското отборно първенство по таекуондо WT за всички възрасти в Истанбул Радина Борисова и Валерия Скапровска, както и техните треньори Христо Михалчев и Николай Главчев. В турската столица българските състезатели завоюваха две титли и общо 13 медала. 

"Поздравления за поредния успех, който постигате. Във вашия спорт се работи изключително сериозно и резултатите от положения труд са видими", заяви Кралев. 

Председателят на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев благодари на министъра за оказаната подкрепа и го запозна с бъдещите планове за подготовка на състезателите.

Двамата обсъдиха и възможностите за изграждане на Национален център по таекуондо. 

Бинев обясни, че Европейското отборно първенство е по-силно състезание от класическия шампионат на Стария континент, защото в него участват всички най-добри клубове и водещите страни в този спорт имат повече представители, което значително увеличава конкуренцията. 

Шампионката Валерия Скапровска не успя лично да получи медала си от министър Кралев, тъй като в момента е на лагер в Украйна. 

Фото: ММС

Коментар