Щафетата на САЩ на 4х400 метра постави нов световен рекорд

Начало / Други / Лека Атлетика / Щафетата на САЩ на 4х400 метра постави нов световен рекорд

Отборът на САЩ спечели смесената щафета на 4 х 400 метра на световното първенство по лека атлетика в Доха със световен рекорд.
Американците в състав Уилбърт Ландън, Алисън Феликс, Кортни Около и Майкъл Чери финишираха за 3:09.34 минути и подобриха най-доброто постижение за втори път в рамките на два дни.

С решителен принос на последния пост бе Чери, който получи щафетата от Около на втора позиция. Неговата задача обаче не бе от най-трудните, тъй като пред него бе само представителката на Полша Юстина Свьонти-Ерсетич. Поляците единствени заложиха на мъже на първите два поста и на жени на последните два и в последните 200 метра това доведе до загуба на четири позиции и финиширане на пето място.

Сребърният медал с време 3:11.78 минути стана притежание на тима на Ямайка, а бронзът остана за тима на Бахрейн, който финишира на едва 4 стотни от секундата зад ямайците.

Европейската шампионка в зала Анжелика Сидорова спечели титлата в овчарския скок при жените.

Рускинята грабна златния медал с 4,95 метра, които преодоля от трети опит. Преди тази височина Сидорова и американката Санди Морис не бяха направили по нито един фаул.

Морис обаче не успя да преодолее 4,95 и остана със сребро с 4,90 метра. Бронзовият медал отиде при гъркинята Екатерини Стефаниди, която не направи най-силния си старт, но въпреки това постигна 4,85 метра.

В скока на дължина при мъжете върхът отново бе окупиран от американци. Титлата стана притежание на Кришчън Тейлър, който стигна до световния връх за четвърти път в кариерата си. Американецът поведе в класирането след четвъртия опит със 17,86 метра, но в следващия си опит преодоля дори повече - 17,92, с което нанесе решителния удар на съперниците си.

Сребърният медал остана за сънародника му Уил Клей, който постигна 17,74 метра както в четвъртия, така и в петия си опит.

С бронза се окичи Хюз Фабрис Занго от Буркина Фасо, който скочи 17,66 метра в последния си шести опит.

Фото: twitter 

Коментар