Схипърс с най-добро време в света за сезона в спринта на 60 метра

Начало / Други / Лека Атлетика / Схипърс с най-добро време в света за сезона в спринта на 60 метра

Холандката Дафне Схипърс даде най-добър резултат в света за сезона в спринта на 60 метра на турнира по лека атлетика в германската столица Берлин.

Схипърс спечели финала със 7.00 секунди, с което излезе на девето място във вечната ранглиста в дисциплината и се доближи само на 8 стотни от световния рекорд на рускинята Ирина Привалова от 11 февруари 1993 година в Мадрид.

Тя изравни и рекорда на Холандия на Нели Кооман от 23 февруари 1986 година също в Мадрид.

"Много съм щастлива от това време, тъй като обикновено се състезавам на 100 и 200 метра. Тези две дисциплини ми подхождат повече, защото съм по-висока. 7.00 секунди е наистина добро постижение. Слизане под 7 секунди щеше да бъде страхотно, но го пазя за Портланд, където е Световното първенство в зала", заяви след финала Схипърс.

На второ място с лично постижение от 7.06 секунди завърши Мари Жозе Та Лу от Кот Д'Ивоар, която също измести другата лидерка в ранглистата за сезона Ева Свобода от Полша.

18-годишната Свобода делеше първото място за сезона със Схипърс със 7.07 секунди, които постигна в петък на турнир в Торун, поставяйки нов световен рекорд в дисциплината за девойки.

Дмитри Баску също направи впечатляващо представяне в Берлин. Той спечели бягането на 60 метра с препятствия със 7.41 секунди на финала, което е нов рекорд на Франция и най-добро постижение в дисциплината от края на 2012 година насам.

Домакините също имаха поводи за радост, след като 21-годишната Александра Вестер триумфира в скока на дължина с личен рекорд и най-добър резултат в света за сезона от 6.95 метра.

Коментар