Мирела Демирева пред БНТ: Радвам се, че започнах добре сезона. Искам да бъда най-добра в света (видео)

Начало / Други / Лека Атлетика / Мирела Демирева пред БНТ: Радвам се, че започнах добре сезона. Искам да бъда най-добра в света (видео)

Мирела Демирева сподели амбициите си и очакванията за Европейското първенство в Берлин. Скачачката ни на висок скок говори за преодоляването на 200-те сантиметра над летвата и изрази готовността си да работи много,за да е най-добрата в света. 

"Хареса ми началото на сезона. Харесва ми,че скоковете ми се получават по-добре. Щастлива съм,че мога да скачам. Имам време до Берлин. Наслаждавам се на сезона и се надявам в Берлин да скачам най-високо. Знам, че ще дам всичко от себе си и ще скачам за златото. Никога не ми пука с кого скачам. Скачам най-вече със себе си. Във високия скок имаш да прескочиш една летва. Конкурентите ти нямат значение. Това, което се случва в момента е резултат от голям труд и дисциплина. Знам, че потенциала ми е голям. Вярвам на себе си и треньора ми.  знам, че сме на прав път. Голямата цел е Токио 2020."

Виждаме как на определени състезания правиш 2 опита на 197 см и си оставяш 1 на 200 см. Какво според теб тие нужно за покоряването на тези 2 метра?

"Това, което ми трябва са чисто технически елементи. Те са доста фини. До сега не съм работила за техника над летвата. Основно факторите са психически. Имам психическата готовност. Мечтая за тези височини и съм готова за тях. Пътят е един. Аз знам какво искам. Не знам дали е лесно или трудно, но аз знам как да се съхранявам, тъй като в точния момент трябва да дам най-доброто от себе си. Въпреки психическото напрежение, въпреки физическата умора искам да бъда най-добрата в света. Няма оправдания-не е въпрос, дали е лесно или трудно."

 

Коментар