Ласицкене с победа на Диамантената лига в Лондон

Начало / Други / Лека Атлетика / Ласицкене с победа на Диамантената лига в Лондон

Руската състезателка на висок скок Мария Ласицкене спечели своята дисциплина на турнира от Диамантената лига в английската столица. За победата й бяха достатъчни 204 сантиметра, което се явява и повторение на най-добрия резултат в света за сезона. Ласицкене се опита да скочи 208, но опитите й бяха неуспешни.

Второто място остана за италианката Елена Валортигара, която преодоля 202 сантиметра. За италианката това е най-добро лично постижение, като тя подобри досегашното си с 6 сантиметра. Третата позиция си разделиха британката Морган Лейк и американката Уощи Кънингъм със 191.

Акийм Блумфийлд обяви себе си за следващата "голяма работа" в ямайската лека атлетика, след като за първи път слезе под 20 секунди в бягането на 200 метра при мъжете. Но веднага след намек от журналистите отказа да бъде сравняван с феноменалния Юсейн Болт.
20-годишният Блумфийлд, който спечели старта на 400 метра преди две седмици в Рабат (Мароко), стартира с контролирана скорост, преди от осми коридор да се изстреля за победата с 19.81 секунди, сваляйки личното си най-добро постижение от 20.00.

Панамецът Алонсо Едуард остана на 2-а позиция с 20.01, докато Алекс Киньонес от Еквадор остана на 3-ата позиция с 20.13, изпреварвайки представителите на домакините Нетейниъл Митчъл-БЛейк и Адам Джемили.

"Много съм щастлив с постижението си, защото за мене то наистина е феноменално. Но не мисля, че някой може да се мери с Болт и не искам аз да бъда сравняван с него. Аз съм простосмъртен, заяви победителят на 200 метра.
По впечатляващ начин две американки заеха първите позиции в женското издание на спринта. Джена Прандини с 22.16 удържа атаките на Гейбриъл Томас с 22.19- и за двете най-добро постижение изобщо.

"Тази публика е невероятна! И с тази бърза писта, единственото трябваше да се фокусирам върху моята си лента, заяви Прандини.

Сифан Хасан от Холандия, специалистка на 5000 метра, стана третата най-бърза жена, след като спечели с 4.14:71 минути.

Кениецът Емануел Корир постигна страхотен резултат на 800 метра, след като спечели с 1:42.05 минути- резултат, който е шести най-добър изобщо. Клейтън Мърфи от САЩ остана на 2-о място с 1:43.12, докато Ниджел Амос не успя да се възстанови от победата си в Монако в петък и сега трябваше да се задоволи с 4-ата позиция. Уинклиф Кинямал остана на 3-о място с фотофиниш и същото време като на Мърфи.

Американският олимпийски шампион Матю Центровиц спечели бягането на 1500 метра с 3:35.22, докато ямаецът Роналд Леви взе победата на 110 метра с препятствия с 13.13 пред Девън Алън от САЩ, който остана с 13.30.

Представителят на Южна Африка Луво Манюйонга, който спечели световната титла пак в Лондон преди две години, напарви ново отлично предвставяне и взе златния медал на скок на дължина с 8.58 метра.

Фото: IAAF

Коментар