Ивет Лалова пред БНТ: Удоволствие е да бъдеш сред най-бързите в света, не мисля за край на кариерата (видео)

Начало / Други / Лека Атлетика / Ивет Лалова пред БНТ: Удоволствие е да бъдеш сред най-бързите в света, не мисля за край на кариерата (видео)

Най-добрата ни бегачка на 100 и 200 метра Ивет Лалова даде специално интервю за БНТ. В него състезателката говори за удовлетворението, което изпитва от добрите си резултати, надеждите и готовността да продължи с леката атлетика. 

"Схипърс и Мари-Жозе Та Лу са двете най-бързи жени в спринта в последните 3 години. Ако те са моите конкуренти , то нещата за мен вървят към много силен сезон за мен, но това е в кръга на шегата. За мен е чест и удоволствие да бъда сред най-бързите жени в света."

Успя ли да срещнеш цялата палитра на конкуренцията, която ще имаш срещу себе си през 2018?

"Все още не. Това е невъзможно. Трудно е тези 30 жени, които са най-добри в света да участват в всяко едно от  тези състезания от Диамантената лига. По право там участват само 8."

22,64 сек. в Италия, 22,79 сек. в Холандия. Как си с времето?

"Много добре! До сега не съм била в този етап от сезона с такива високи резултати. Трябва да ги развивам и да ги доказвам."

Защо виждаме в твоите бягания, че си най-бързата преди финала?  

"Това се дължи, може би на някаква психика на бягането. В Рим всички останаха с впечатления, че накрая бях най-силна и  настигах останалите момичета. Появиха се коментари, че трябва да почна да бягам на 400 м. Аз бих казала, че това е психика и показва моята резистентност и моята издръжливост, която съм натрупала с времето. Тази година има много новости. Обърнах внимание на нещата, които преди нямах време да обърна. Има нови хора в екипа ми, които помагат да изпипвам всеки елемент и да работя върху абсолютно всичко, защото от съзнанието, ума и тялото са различни, за това трябва да се работи върху всеки акцент. Имам още много неща, които има да постигна. Имам много желание. Дай Боже да съм здрава, всичко останало се постига. Аз не виждам края и не виждам защо трябва да го поставям, при положение,че всичко върви нагоре."

Каква е целта в Берлин?

"Целта в Берлин е да успея да направя перфектно това, което зависи от мен."

 

Коментари

Доброслава Върбанова
17 Юни 2018 - 11:22
Браво Ивет! Благодаря ти, че не се отказваш от спорта както правят повечето жени на твоята възраст и че продължаваш да ни радваш!!! Пожелавам ти само успехи и здраве !!!

Коментар