Демирева с контузия, ще пропусне зимния сезон

Начало / Други / Лека Атлетика / Демирева с контузия, ще пропусне зимния сезон

Европейската вицешампионка на скок височина Мирела Демирева вероятно ще пропусне зимния сезон, тъй като основната й цел за следващата година е да атакува световната титла на първенството на планетата в Доха (Катар) през октомври. Това обяви българката на пресконференция днес.

Демирева в момента е в почивка и лекува лека контузия на глезена, заради която пропусна финала на Диамантената лига в Цюрих и няма да стартира на Континенталната купа по лека атлетика на 8 и 9 септември в Острава (Чехия).

"Не рискувах да участвам в последните си състезания на сезона заради травма в глезена. Много е важно да започна новия подготвителен сезон здрава, защото догодина световното първенство е през октомври и ми предстои дълъг и труден сезон. Състезанията започват още през май. Затова и зимния сезон е под въпрос. Не съм сигурна, че ще изкарам два сезона на високо ниво. Не обичам да пропускам сезони, защото подготовката става много дълга и еднообразна. Целта ми е да съм първа в Катар и мога да жертвам един сезон", каза Демирева, която беше наградена за спортист номер 1 на месец юни и август в анкетата на спортните редакции.

Тя благодари за оказаното й уважение.

"Благодаря за оказаното уважение към мен, най-вече заради труда и постиженията. За мен годината беше много вълнуваща, защото за първи път преодолят мечтаните 200 сантиметра. На европейското първенство в Берлин бяха себе си. Скачах за първото място и знам, че мога повече. Трябва ми малко търпение и много работа", добави Демирева.

"Целта беше да скоча над 2 метра на европейското първенство. Знаех, че или ще спечеля или ще загубя. Истината е, че за мен е страшна любов да скачам над 2 метра. Реших да пропусна 2.02 и да скачам 2.04", така тя коментира финала на европейското първенство в Берлин. 

В момента лекоатлетиката е на почивка в София, но в началото на октомври ще се завърне в Холандия, където тренира.

"Получих лека контузия по време на тренировка преди турнир в Германия, но тя ставаше по-сериозна след всяко състезание. Дори може би не трябваше да пътувам за Цюрих, но пък трябваше да пробвам. Но там направих два опита на загрявката и разбрах, че няма да мога да скачам. Треньорът ми беше с мен и той ме подкрепи. Целите ни са големи и не трябва да рискуваме на всяка цена", добави Демирева и обясни, че има възпаление на меките тъкани на глезена. Травмата не е сериозна и ще се излекува само с почивка.

Фото БТА

Коментар