Александра Начева взе приза "Изгряваща звезда" на Балканите

Начало / Други / Лека Атлетика / Александра Начева взе приза "Изгряваща звезда" на Балканите

Световната шампионка на троен скок при девойките под 20 години Александра Начева заслужи приза "Изгряваща звезда" на церемонията по връчването на годишните награди Асоциацията на балканските лекоатлетически федерации (АБАФ) в гръцката столица Атина. 

17-годишната пловдивчанка имаше отличен сезон, в който прибави злато от младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес и сребро от Европейското първенство за девойки до 18 години в Дьор (Унгария), както и три титли от Балканските шампионати.

В същата категория при мъжете призът "Изгряваща звезда" взе Михайло Кохан (Украйна), който стана световен шампион на чук за юноши до 18 години с нов световен рекорд от 87.82 метра, а след това спечели и златото на младежката Олимпиада в Буенос Айрес.

Лекоатлет на годината на АБАФ стана европейският първенец в спринта на 200 метра Рамил Гулиев (Турция), а за най-добра лекоатлетка през 2018 година беше избрана европейската и балканска шампионка на троен скок Параскеви Папахристу (Гърция).

Лично президентът на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) лорд Себастиан Коу уважи награждаването на балканската атлетика, а часове преди нея се срещна с президента на Гърция Прокопис Павлопулос. Президентът на Европейската атлетическа асоциация (ЕА) Свен Арне Хансен и президентът на Българската федерация по лека атлетика, първи вицепрезидент на ЕА и президент на АБАФ Добромир Карамаринов също бяха в Атина за церемонията.
 

Коментар