Александра Начева: Бях готова и за златния медал

Начало / Други / Лека Атлетика / Александра Начева: Бях готова и за златния медал

Александра Начева сподели, че е могла да вземе и златен медал в тройния скок от Световното първенство за юноши и девойки до 18 г. в Найроби (Кения). Българката спечели сребърното отличие с национален рекорд от 13.54 метра.

„Този път успяхме да съчетаем по-добре емоциите и другите неща. Квалификацията не премина по план, но след това успях да се концентрирам за финала. В този ден се чувствах много стабилна за такива големи опити и мисля, че го показах. Смятам, че бях готова и за златото, но така се получи този опит - без дъска. Иначе 20 сантиметра отгоре нямаше да са никак зле за първото място, но явно така е трябвало да стане“, каза Начева на летище „София“.

Треньорът ѝ Стойко Цонов изрази надежди за добро представяне и на Европейското до 20 г. в Гросето (Италия).

“Тя се събра в третия опит в квалификацията, което най-много ми хареса за това състезание, защото то можеше да приключи много рано за нея. Нямаме време да се възстанови за европейското до 20 години. Утре (б.р. - днес) имаме лека тренировка, сменяме багажите и тръгваме за Гросето. Много трудно можем да се възстановим, но тя сега е набрала инерция и може да се представи добре и там“, сподели Цонов.

Коментар