Кинтана спечели 17-ия етап от "Тур дьо Франс" (видео)

Начало / Други / Колоездене / Кинтана спечели 17-ия етап от "Тур дьо Франс" (видео)

Колумбиецът Наиро Кинтана спечели 17-ия и най-труден планински етап от колоездачната обиколка на Франция. Макар и сравнително къс, само 65 километра от Банере дьо Люшо до Сен Лари Сулан, той беше изпълнен с непрекъсната смяна на денивелацията.

Етапът беше с експериментален старт, в който състезателите бяха в редици, но никой не атакува от самото начало. Имаше много атаки в самия етап, но в последната височина Кинтана взе инициативата.

Времето на Кинтана е 2 часа, 21.27 минути, а Даниел Мартин се нареди на 28 секунди. За 3-ата позиция се пребори британецът и лидер в главното индивидуално класиране Герант Томас, който остана на 47 секунди.

В групата на жълтата фланелка също имаше доста опити, но Крис Фрум не успя да се пребори за нещо по-добро и скъсяване на аванса на Томас. Дори по-лошо стана за него, тъй като той се прости с 2-ата позиция в генералното класиране, оставайки 3-и с изоставане от 2:31. Холандецът Том Дюмулен, който заедно с Примож Роглич (Словения) и Еган Бернал (Колумбия) спряха атаката на Фрум, излезе 2-и с 1:59 минути пасив.

Четири етапа преди края Томас, който е съотборник с Фрум в отбора на "Тийм Скай", води с общо време от 70:34.11 часа.

Фото: БТА

Коментар