Ина Ананиева: Момичетата имат доста опит и знаят, че това е просто едно състезание

Начало / Други / Ина Ананиева: Момичетата имат доста опит и знаят, че това е просто едно състезание

Българският ансамбъл се завърна в София, след като през уикенда спечели един златен и два сребърни медала на турнира по художествена гимнастика Гран При в руската столица Москва.

Възпитаничките на Ина Ананиева станаха шампионки в многобоя за втора поредна година и спечелиха сребро на финалите на пет ленти и на два обръча/три чифта бухалки.

Грациите бяха посрещнати с много цветя на летище София.

"Сега сме много щастливи, но преди началото на състезанието бяхме притеснени, тъй като имахме една доста несполучлива тренировка, която за първи път от четири години виждам. Успяха момичетата да излязат от тази ситуация, мобилизираха се и наистина и в трите дни играха без грешка. С всички, които говорихме, казаха, че съчетанията са изключително сложни, атрактивни, харесаха ги, но има още какво да работим", каза Ананиева при завръщането на отбора.

Ансамбълът ще проведе на лагер на лагер на "Спортпалас", след което ще участва на Световна купа в Лисабон (Португалия) от 18 до 20 март.

Спечелените медали от ансамбъла в Москва предизвика еуфория сред българските фенове.

"Изключително много благодаря за подкрепата, ние много четохме какво се случва тук в социалните мрежи. Имаше и много българи в залата, които ни подкрепиха. Момичетата са наясно, имат доста опит и рутина зад себе си и знаят, че това е просто едно състезание", каза още Ананиева.

Капитанката на отбора Михаела Маевска заяви, че предстои още много работа, но усещането да победиш Русия в Москва е много хубаво.

"Съчетанията на Русия са доста трудни, особено това на обръчи и бухалки, но не го изиграха и не можа много да се види. Като елементи има доста сложни неща. Ние знаем мнението на съдиите и затова винаги сме учудени, когато сме преди Русия. Ще се борим на олимпиадата нашите съчетания да си ги покажем по най-добрия начин, да ги изиграем без грешка, за да знаем, че всичко възможно сме направили, пък вече каквото ни дадат", допълни гимнастичката.

Коментар