За първи път в Софийския маратон ще има и скоростна отсечка

Начало / Други / За първи път в Софийския маратон ще има и скоростна отсечка

За първи път в Софийския маратон, който ще се проведе в неделя, 15 октомври, ще бъде включена и паралелна скоростна отсечка. 

Участниците в нея ще бъдат разпределени в 3 групи - мъже, жени и деца до 14 години. Инициатор на скоростната отсечка е "Виваком", а целта на новата инициатива е хората да почувстват удовлетворението от скоростта, постигната със собствени сили. 

Отсечката ще бъде дълга 40 метра и ще бъде изградена от специална настилка. Всеки може да се включи, да пробяга отсечката и да измери на място скоростта си с помощта на професионална техника. За първите трима във всяка категория телекомът е предвидил специални награди с технологичен профил, а един от всички включили се ще спечели най-желаната в света плей стейшън конзола PS4. Победителят ще бъде изтеглен със жребий на случаен принцип. 

Докато за четирите традиционни състезания на Маратон София записването е предварително, то в скоростната отсечка всеки ще може да изпробва силите си на място. 

Стартът на Софийския маратон ще бъде даден в 10.00 часа пред Националния стадион "Васил Левски" на кръстовището на булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" и улица "Гурко".

Традиционните дистанции, включени в маратона, са 3 км, 10 км, 21 км и 42 км. Масовият старт за 3 километровата отсечка е предвиден за 9.40 часа. Големите маратонци ще стартират на дългата 42.195 километрова отсечка точно в 10 часа, а стартът за бягащите 21.098 км е десет минути по-късно. Маратонът на 10.550 км ще стартира в 10.20 часа.

В него ще участвa и отборът на "Виваком" с над 50 участници, които тази година са обединени от една обща кауза - националната дарителска кампания "Операция Жълти стотинки". В подкрепа на каузата й ще тичат Йордан Йовчев, баскетболистите от БК "Левски 2014" и младежи от футболния отбор на ПФК "Левски" набор 2001 година.

Фото: marathonsofia.com

Коментар