"Живей активно" събра хиляди по софийските улици

Начало / Други / "Живей активно" събра хиляди по софийските улици

Поредното 12-о издание на "Живей активно!" събра хиляди хора по улиците на София, въпреки хладното време. Под тазгодишното мото на инициативата "Зареди се с енергия" се обединиха най-големите звезди в българския спорт, които застанаха рамо до рамо с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и изпълнителния директор на "Нестле" България Емануел Артур пред НДК, за да поведат участниците в инициативата към Южния парк.

Сред официалните гости бяха и Тодор Вълков Чобанов, заместник-кмет по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости", кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев и заместник-председателят на БОК Йорданка Благоева. Събитието традиционно подкрепиха и големите български спортисти Константин Папазов, Тереза Маринова, Александра Жекова, Евгени Иванов-Пушката, Любомира Казанова, Владимир Николов, Симеон Найденов и много други.

"Благодарение на такива спортисти и големи спортни събития като Живей активно!" София беше избрана за европейска столица на спорта през 2018 година. Моля ви през следващата година всеки от вас да доведе поне по още един човек на ЖИВЕЙ АКТИВНО!", заяви кметът Фандъкова и обяви плановете на общината да изгради още 12 фитнес площадки на открито през тази година, както и още вело алеи. 

Денят беше изпълнен с различни спортни събитията, между които и велопоход, бягане с препятствия, волейбол, каране на скейтборд, ролери и тротинетка, а стотици кучета и техните стопани се включиха в маратон в Южния парк. 

Фото: БТА

Коментар