Елизабет Йовечва, Анна Келман и Татяна Воложанина ще се подготвят в Москва за олимпийските квалификации

Начало / Други / Елизабет Йовечва, Анна Келман и Татяна Воложанина ще се подготвят в Москва за олимпийските квалификации

Старши треньорът на националния отбор на България по художествена гимнастика за девойки индивидуално Силвия Стойнева заяви, че Елизабет Йовечва, Анна Келман и Татяна Воложанина ще се подготвят за участие на олимпийската квалификация в Москва за младежките игри в Аржентина през септември. 

"Изключително съм щастлива от спечелените медали и от старанието и смелостта, с която играха децата. Получих много поздравления от колеги и специалисти за подбора на отбора при девойките, за това, че и петте са равностойни и всяка една показва свой стил и присъствие на килима", коментира треньорката за сайта на БФХГ.

Голямата битка за девойките започва още през месец февруари, когато в Москва ще се състои квалификацията за Младежките олимпийски игри в Аржентина.
"Ще заминат две гимнастички, а квота ще може да получи само една от държава. С оглед класирането на това състезание в Норвегия, както и впечатлението ми и класирането на състезателките от контролните ще кажа, че за битката в Москва ще се готвят Елизабет Йовчева, Анна Келман и Татяна Воложанина и до последно ще се следи моментната форма на всяка една от тях, като двете, които покажат най-добра форма - ще заминат за столицата на Русия", добави Стойнева.

"След представянето в днешния многобой считам, че Елизабет Йовчева и Анна Келман показаха най-сигурна и стабилна игра, но сложните композиции на Татяна Воложанина, нейната техника с уреда и работа с тяло ми дават основание да мисля, че ако играе без грешка би могла да се нареди сред най-добрите в света гимнастички в своята възраст. Така че и трите ще тренират усилено за Москва, в една подготовка се случва всичко, а двете в най-силна форма ще си оспорват получаването на европейската квота за Буенос Айрес", каза още националният селекционер.

"Двете гимнастички разширения състав на националния отбор за жениГалатея Герова и Марина Иванова също направиха много силно впечатление с присъствието си на килима. Двете тренират само от два месеца в зала"Раковски", играят 4 нови съчетания и се справиха чудесно за моментната си форма. Може би това, че и двете тренират с основния състав при жените (Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова) влияе благоприятно върху тяхната подготовка, защото те гледат и се учат от наистина елитни състезателки. Конкуренцията в отборите ни е много силна, което е и двигателят нещата да се движат в правилната посока. Благодаря на целия екип, който работи ежедневно в залата и дава всичко, на което е способен, за да се чувстват децата заредени и мотивирани за работа. Сплотени сме всички, както треньорските екипи, така и състезателките, взаимно си помагаме с новия правилник, работим стриктно по зададените планове и ако така работим, вярвам, че значимите постижения тепърва предстоят!", коментира още Силвия Стойнева.

Фото: БНР
 

Коментар