Тандемът ни в аеробиката се класира на финал на младежките ОИ, Диана Петкова 6-та в полуфинала (видео)

Начало / Други / Водни Спортове / Тандемът ни в аеробиката се класира на финал на младежките ОИ, Диана Петкова 6-та в полуфинала (видео)

През втория състезателен ден на продължаващите в Буенос Айрес трети младежки олимпийски игри България си осигура място в два финала в отделните спортове.

В дебютното за историята на олимпиадите спортно катерене Петър Иванов стартира с 15-о място в първото изпитание скорост (8.49 сек.), но след това в коронната си дисциплина боулдър се нареди втори след японеца Кейта Дохи. В последното изпитание Иванов отново се представи силно, което го класира четвърти в дисциплината и на четвърто място в общото комбинирано класиране. Така, с общо 120 т. нашият талантлив състезател си осигури място сред шестте финалисти, които ще спорят за разпределение на отличията в сряда, 10 октомври. Лидер с 99 т. е Кейта Дохи от Япония.

Късно снощи двойката ни в спортната акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров се представи отлично и се класира без проблем за финала. На "баланс" нашите бяха четвърти с 27.450 т., след това на динамика останаха пети с 26.775 т., а на "комбинирано" бяха безапелационни за първото място с 27.775. Така в общото класиране българската двойка се нареди на трета позиция, с равен резултат от по 82.000 т. с украинския тандем, което им отрежда място на финала, който е насрочен за полунощ срещу следващия вторник българско време.

Мария Делчева продължи победната си серия в бадминтона като надигра с 2:0 (21:13, 21:16) украинката Анастасия Прозорова. Българката се нуждаеше от само 23 минути за успеха, а следващата й съперничка ще бъде Ти Ан Ту Ву от Виетнам, срещата е във вторник от 21.15 ч. българско време. Делчева записа победа и в тандем с камбоджанеца Вам в турнира на микс двойки и в следващия етап ще си партнира с шведката Ашвати Пилай срещу тандема Гох(Малайзия)/Гинга(Молдова).

В плуването Диана Петкова финишира втора в серията си на 100 м св. стил с време 56,83 сек, само на осем стотни от победителката Аничка Делгадо от Еквадор. Това й осигури място на полуфиналите. Във втората полуфинална серия българката остана на 6-а позиция с време 56.82 секунди или изоставане на 2.21 от Барбора Сееманова (Чехия), която е първа с 54.61.

На 100 м бътерфлай Тихомир Тодоров се класира седми в серията си с 54,67 сек., което го лиши от възможност да продължи напред и го нареди 21-ви в крайното класиране. На 200 м ст. стил Йордан Янчев завърши последен в своята серия, а резултатът му 1:52,80 го класира 23-ти в крайното подреждане.

Коментар