Деси Георгиева пропуска домашното СП по гребане заради здравословен проблем

Начало / Други / Водни Спортове / Деси Георгиева пропуска домашното СП по гребане заради здравословен проблем

Една от големите надежди за добро представяне на България на световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив - Десислава Георгиева, няма да участва на шампионата. Българката, която само преди 4 дни стана европейска шампионка на скиф на първенството в Брест (Беларус), се е почувствала зле вчера и е била откарана в болница за преглед.

Лекарите са установили, че се налага лека операция, която е била направена веднага. Деси вече се чувства добре, но интервенцията няма да й позволи да стартира на домашния шампионат в Пловдив. 

България ще бъде представена на световното първенство у нас от новосформираната двойка скул - Кристиан Василев и Борис Йотов.

"За съжаление трябваше да откажем участието на Деси Георгиева за световното първенство в Пловдив. Тя обаче ще може да си почине и да започне следващия сезон с нови сили и енергия. Пожелавам й бързо възстановяване и нови, още по-големи успехи", заяви спортният директор на Българската федерация по гребане, олимпийската шампионка Румяна Нейкова.

"Пожелавам бързо оздравяване на Деси, с която водим целева подготовка за квота за олимпийските игри в Токио и вярвам в добрите й резултати следващата година. Относно Кристиан и Борис - приемам тяхното участие на световното първенство като изключително сериозна проверка дали могат да се преборят с най-добрите в света на двойка скул, проверка за силите им да се преборят за олимпийски квоти", заяви президентът на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

На световното първенство у нас ще участват повече от 900 състезатели от 62 страни. Състезанието на гребната база в Пловдив стартира на 9 септември и ще продължи до 16 септември. Гребците ще си разпределят отличията в 14 олимпийски, 6 неолимпийски и 9 дисциплини за хора с увреждания. 

Фото: БНР
 

Коментар