Гребецът Кристиян Василев пред БНТ: Надявам се в Глазгоу да покажа на какво съм способен, вече не усещам болка в ръката

Начало / Други / Водни Спортове / Гребецът Кристиян Василев пред БНТ: Надявам се в Глазгоу да покажа на какво съм способен, вече не усещам болка в ръката

Кристиян Василев застана пред камерата на БНТ за да обсъди очакванията си за предстоящото първенство на Стария континент в Глазгоу. Гребецът ни е възстановен от травма в ръката и това ще бъде първо голямо състезание за него след контузията.

Кристияне, предстои ти едно голямо състезание през годината и то в дисциплина, в която не си се състезавал отдавна - скиф. Как си настроен към шампионата в Глазгоу?

"Да, това е първото ми състезание за тази година и е едно от двете важни надпревари през тези 365 дни. Нямам много смели очаквания, защото имах травма и пропуснах всички други състезаиня. Не знам къде съм спрямо съперниците си. Чуваствам се нормално. Не съм във върхова форма, но се надявам като отида в Глазгол да покажа най-доброто."

В последната година на двойка скул с Георги Божилов, който обаче сега е извън спорта. Пренастройването на скифа как ти се отразява?

"Няма да е нещо ново за мен. Гребал съм на скиф и преди. Той имаше контузия през 2016 и аз участвах на скиф на Европейско първенство. Не е нещо, кой знае какво. Надявам се да извлека максимума от себе си."

Европейското първество получава тласък с много нови спортове. Мислиш ли, че ще бъде по различно като усещане?

"Аз наскоро разбрах, че това ще са Евроейски игри. Не знам какво точно ще представляват. Като отида там ще видя. Но дори да е по-различно, аз си гледам моите цели и задачи. Всичко останало е след тях."

Травмата в ръката отшумя ли напълно? Добре ли си вече?

"Да. Отшумя. Не чувствам никакви болки. Тренирам с пълна пара от 2 месеца. Участвах и на регата. Но не знам как се отразила контузията на подготовката ми, след като бчх 2 месеца извън водата."

 

Коментар