Габриела Георгиева не успя да се класира за финала (видео)

Начало / Други / Водни Спортове / Габриела Георгиева не успя да се класира за финала (видео)

Габриела Георгиева не успя да се класира за финала на 200 метра гръб от Европейското първенство в Глазгоу. Българката завърши шеста в първата полуфинална серия с време от 2:13.19 минути. В общото класиране от полуфиналите Георгиева е 11-а, докато за финала се класираха първите 8.

"Разбира се, че съм доволна. Щастлива съм от самия факт, че влязох на полуфиналите. Не мога да кажа точно, че съм се забавлявала. Беше ми притеснено, но се справих добре", каза българската плувкиня пред нашата камера.

Полуфиналът с участието на Георгиева бе спечелен от италианката Маргерита Панциера с 2:07.27 мин., следвана от Каталин Буриан от Унгария с изоставане от 0.38 сек. Африка Саморано Санс (Испания) също се класира за финала по време - 2:11.69 мин.

Във втората серия победата постигна рускинята Дариа Устинова, която финишира за 2:08.19 мин, а втора остана германката Джени Мензинг - 2:08.92 минути. Към битката за медалите продължават още три плувкини от втория полуфинал - Лиза Граф (Германия) с 2:09.32 мин., Анастасия Авдеева (Русия) с 2:09.54 мин. и Дарина Зевина (Украйна) с 2:11.17 минути.

Фото: БНТ

Коментар