Вицепрезидентът на Международната федерация по кану-каяк: "Организирахте не просто добро, а изключително световно първенство"

Начало / Други / Водни Спортове / Вицепрезидентът на Международната федерация по кану-каяк: "Организирахте не просто добро, а изключително световно първенство"

Вицепрезидентът на Международната федерация по кану-каяк (МФКК) Томас Кониецко даде изключително висока оценка на организацията на Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив.

В знак на признателност за добрата работа той връчи плакети на изпълнителния директор на Българската федерация Евелина Петрова и на представителите на организационния комитет - двукратния олимпийски медалист Петър Мерков и Емил Младенов.

"Благодаря Ви за невероятната организация, която направихте. Няма никакви оплаквания от отборите и състезанието върви много гладко. Изключително професионално организиран шампионат. Когато преди 4 години Международната федерация по кану-каяк повери това състезание на България, нямахме съмнение, че ще се справите. Сега обаче можем да кажем, че Вие организирахте не просто добро първенство - Вие направихте изключителен шампионат", каза Кониецко.

Той благодари на целия отбор на Българската федерация по кану-каяк.

"Винаги съм се впечатлявал колко много хора работят зад кулисите на такова състезание. Колко много доброволци, съдии, тийм лидери, треньори се трудят, за да бъде нашият страхотен спорт по-силен и тази страст прави атмосферата изключително специална. Всеки един е малък камък от голямата сграда на успеха на Международната федерация и поставен на място я прави още по-стабилна", допълни вицепрезидентът на МФКК.

Томас Кониецко подчерта, че първенство от такъв ранг не може да бъде проведено без съдействието на държавата и изказа специална благодарност на българското правителство и община Пловдив за оказаната подкрепа.

"Надявам се отново да се върнем на това прекрасно място", завърши Кониецко.

Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години е последното от серията големи шампионати, организирани в България за последните 3 години. През 2016 г. гребният канал в Пловдив прие Европейско за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, а през 2017 г. - континенталното първенство мъже и жени.

От Международната федерация обаче са категорични, че ако в Пловдив не бъде изграден втори гребен канал, страната ни няма как да приема състезания от най-висок ранг. Както е известно, преди няколко дни Община Пловдив спечели на последна инстанция заведеното срещу изграждането на съоръжението дело. Кметът Иван Тотев обяви, че в града ще има втори канал.

Фото: БНР

Коментар