Витоша летен фест 2018 ще се проведе този уикенд (видео)

Начало / Други / Витоша летен фест 2018 ще се проведе този уикенд (видео)

Рекорден награден фонд са подготвили организаторите от Столична община и "София-Европейска столица на спорта" за участниците в четвъртото издание на Витоша летен фест. 

Събитието е тази неделя от 11:00 часа на поляната пред хижа Момина скала, където по традиция се събират хиляди любители на планината, чистия въздух и активния начин на живот през празничните дни. 

Спортният празник включва състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, забавления, томболи и награди. Като допълнителна емоция децата ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей, осигурен от "Мачирски спорт". 

Интересът засега е по-голям към планинското бягане, където сред подалите заявки са известните ни състезатели Мариела Нинова, Александър Спасов и други, стана ясно на днешната пресконференция, на която присъстваха Анатоли Илиев - орг. секретар на София - Европейска столица на спорта, Даниел Дуков - спортен директор на феста, Аспарух Мачирски и Тодор Киров от организаторите.

Както винаги участниците са освободени от стартови такси, а организаторите отново са осигурили безплатен транспорт - рейсовете тръгват от Националния стадион "Васил Левски" в 8:00 часа, където за извозване на велосипедите ще има специален автобус.

Фото: sofia2018.bg

Коментар