Хванаха Дилиън Уайт с положителна допинг-проба

Начало / Други / Бокс / Хванаха Дилиън Уайт с положителна допинг-проба

Дилиън Уайт, е дал положителна за употребата на едно или повече забранени вещества преди битката му на 20 юли в Лондон срещу Оскар Ривас. Въпреки че Уайт участва в програмата на Световния Боксов Съвет за чист бокс, която се администрира от Доброволната антидопингова асоциация (VADA), въпросният тест е администриран от Британската Антидопингова Агенция (UKAD).

Смята се, че резултатът от положителната проба е станал известен на 17 юли. Добре информиран източник твърди, че той е бил докладван на лагера на Уайт (включително на промоутъра му Matchroom Boxing) и Британския Борд по контрол на Бокса от UKAD преди мача Уайт-Ривас. Въпреки това, BBBC са разрешили битката да се проведе по график.

Съгласно действащите правила във Великобритания, Уайт има право да обжалва. UKAD възприема позицията, че докато разследването не приключи и не бъде взето решение, боксьорът не е в нарушение на правилата за употреба на забранени стимуланти и Британският Борд по Контрол на Бокса не може да въведе санкции.

Решението често е вземано след отварянето на „Б“ пробата на спортиста, което обикновено може да се направи за 24 до 48 часа. Но това често отнема повече от година. Националния Антидопингов Панел (NADP) е независима организация, която отговаря за окончателното решаване на споровете по отношение на боксьорите употребили забранени стимуланти.

Уайт беше наказан за две години, след като даде положителна допинг-проба за метилхексанамин след победата му с нокаут над Шандор Балог на 13 октомври 2012 г.

Според протокола на VADA положителният резултат от теста би трябвало да бъде докладван на Световния Боксов Съвет и в лагера на Ривас. Но в този случай UKAD не го е направила.

Източник: fight-bg.com

Фото: Instagram

Коментар