Фюри: Джошуа свърши като боксьор

Начало / Други / Бокс / Фюри: Джошуа свърши като боксьор

Антъни Джошуа е свършил след като загуби титлите си при най-тежките професионални боксьори от Анди Руис-джуниър, заяви днес британецът Тайсън Фюри.
Фюри, който преди време притежаваше титлите в Международната боксова федерация (ИБФ), Световната боксова асоциация (УБА) и Международната боксова организация (ИБО), ще се боксира в събота в Лас Вегас срещу германския аутсайдер Том Шварц в мач, който няма отношение към титлите.
Огромният британец каза също така, че с поведението си на ринга срещу Руис се е видяло, че Джошуа вече няма желание да излиза да се боксира.
"Когато един човек не иска повече да бъде на ринга и се вижда, е много трудно да промени и да се върне, заяви в типично свой стил Циганският крал пред Би Би Си.
Това се е случвало с много различни бойци в съвсем различни времена. Той буквално го направи онази нощ и не мисля, че ще се върне обратно. Свършил е. Попитайте който и да е топ-треньор, който е в тази сфера и в нашия спорт. Още когато стигна до ринга, видях, че не иска да бъде там", смята Фюри по адрес на Джошуа.
Роденият през 1989-а година в Калифорния американо-мексиканец спря Джошуа в седем рунда в Ню Йорк на 1-и юни, а отзвукът беше огромен след мача. Промоутърът на Джошуа- Еди Хърн заяви, че се работи по въпроса с организирането на реванш, който ще се състои най-вероятно през ноември или декември, като мястото не се знае.
От своя страна Фюри също организира реванш с шампиона в Световня боксов съвет (WBC) Деонтей Уайлдър, като датата предстои да бъде уточнена.

Коментар