Пулев се размина с леко наказание след целувката с Джени Суши

Начало / Други / Бокс / Пулев се размина с леко наказание след целувката с Джени Суши

Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев избегна тежко наказание, след като целуна по устата в пряк ефир телевизионната репортерката Дженифър Ревало след победата си над румънеца Богдан Дину на 23 март на гала-вечер в Коста Меса, Калифорния.
Спортната комисия на щата Калифорния отне лиценза на Пулев за 6 месеца и му наложи глоба от 2500 долара, като той ще трябва да премине специализиран курс в САЩ за превенция срещу сексуални посегателства до 22 юли, за когато е насрочено следващото заседание на комисията. Ако Пулев изпълни всички указания, той ще може да си върне правото да се боксира на територията на щата. Ако това не стане, българинът ще бъде наказан за 12 месеца, а при следващо провинение ще бъде лишен от лиценз до живот.
По време на изслушването Пулев се извини за постъпката си, която я обясни с изблик на емоция след трудната победа над Дину.
Самата Равал пък заяви, че не иска пари от боксьора и не възнамерява да завежда гражданско дело. Тя, обаче, е поискала да му отнемат лиценза, тъй като той не е показал, че съжалява за действието си.
Щатската спортна комисия на Калифорния също така отхвърли искането на Дину за анулиране на резултата от мача заради нерегламентиран удар в задната част на главата, след който румънецът беше нокаутиран в седмия рунд.

Фото: БНР

Коментар