Панталеев осигури първи медал за България от СП

Начало / Други / Бокс / Панталеев осигури първи медал за България от СП

Радослав Панталеев се класира за полуфиналите на световното първенство по бокс за мъже в Екатерингбург, Русия.

В четвъртфиналите в категория до 91 килограма българинът победи с 5:0 съдийски гласа защитаващия титлата си от Хамбург 2017 и бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио 2016 Ерисланди Савон Котия от Куба. Победата гарантира на Панталеев минимум бронзов медал и първо отличие за страната ни на световен шампионат в последните 10 години.

Панталеев влезе в мача изключително уверено. Още в първия рунд той натисна съперника си и започна да работи много добре с удари в тялото. В края на частта от носа на българина потече кръв, но това не го разколеба. Дори напротив - той започна да играе още по-агресивно и до края не остави никакво съмнение в превъзходството си.
В полуфиналите в петък следобед Панталеев ще се срещне с руснака Муслим Гаджимагумедов.

Междувременно стана ясно, че от треньорския щаб на България е подадена контестация срещу резултата от мача на Даниел Асенов. Той бе видимо ощетен в четвъртфинала си в категория до 52 килограма срещу олимпийския шампион Шахобидин Зоиров (Узбекистан), като съдиите присъдиха загуба за българина с 0:5, въпреки превъзходството му в първите два рунда.

Коментар