Кубрат Пулев победи с нокаут

Начало / Други / Бокс / Кубрат Пулев победи с нокаут

Носителят на интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория и официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев победи Богдан Дину (Румъния) с нокаут в седмия рунд в среща от боксова галавечер в зала "Хангара" в Коста Меса, щата Калифорния. 
37-годишният Пулев получи сериозна аркада над лявото око в в четвъртия рунд, но след това изцяло доминираше. В седмия рунд българинът изпрати съперника си в три последователни нокдауна, след което съдията прекрати мача и обяви победа с нокаут за Кубрат Пулев. 
"Победа на сърцето. Победа на духа. Победа на характера. Победа на волята. Победа за България!", написа Пулев в профила си във Фейсбук.
За Кубрат Пулев това е 27-а победа в 28 мача на професионалния ринг, 14 от които с нокаут. 
По време на същата галавечер Тервел Пулев победи по точки 36-годишния американец Мич Уилямс в шеструндов мач.
Съдиите отсъдиха 59:54, 58:55 и 57:56 в полза на българина.
"Труден мач, но победих заслужено. Съперникът беше много добре подготвен, но аз съм доволен. Залата беше пълна с българи, които бяха повече от американците тук, в Калифорния. Усещането е страхотно. Чувствах подкрепата им през цялото време и нито за момент не бях разколебан", бяха първите думи на бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 след успеха над Мич Уилямс. 
За Тервел Пулев това е 13-а победа в 13 мача на професионалния ринг, 11 от които с нокаут.

Коментар