Благотворителен крос в Пловдив в подкрепа на каузата „Спри рака"

Начало / Други / Благотворителен крос в Пловдив в подкрепа на каузата „Спри рака"

Четвърти благотворителен крос в подкрепа на каузата „Спри рака" обедини хора на различни възрасти в Пловдив. За поредна година участниците се събраха на Гребната база, за да подкрепят всички, които се борят с онкологични заболявания.

Идеята на събитието е болните да знаят, че не са сами в борбата си, както и да ги информира, че има нови методи за лечение.

Росица Касабова - сдружение „Спри рака": Каузата, както всяка година е живот, движение за живот, превенция, ранна диагностика, вяра в това, че ракът не е присъда.

Въпреки че в световен план онкологичните заболявания се увеличават, лечението на пациентите бележи развитие, обясняват специалистите.

проф. Жанет Грудева- национален консултант по хематология: В последните 15 години медицината има невероятни постижения в тази област и ние можем да се похвалим с много добри терапевтични резултати.

Участниците в благотворителното събитие изобразиха с телата си капка кръв преди да се включат към благотворителния крос.

Радмила Станкович - треньор по лека атлетика: Напоследък забелязвам, че във всяка една фамилия има някой, който е пострадал, както беше и в моето семейство, и затова всички трябва да сме тук, да покажем, че хората които са заболели, могат да живеят нормално.

До момента сдружение „Спри рака" е подпомогнало Клиниката по хематология към Университетската болница „Свети Георги" с апаратура и ремонт на помещения на стойност 50 хиляди лева. Каузата продължава с набиране на средства за детската онкохематология.

Коментар