Цветан Соколов може да пропусне Световното (видео)

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Цветан Соколов може да пропусне Световното (видео)

Цветан Соколов може да пропусне цялото волейболно лято с националния тим, включително и Световното първенство, на което България е домакин. Това разкри селекционерът Пламен Константинов преди днешната тренировка на отбора.

"Той мина преглед при един от най-добрите специалисти в Италия. Вариантите са два в общи линии - някои от турнирите да изиграе за Лигата и да се опита да изиграе Световното първенство или по препоръка да се оперира веднага и да пропусне всичко", каза наставникът на "лъвовете".

Една от алтернативите за поста диагонал пред Константинов е завърналият се в отбора Боян Йорданов.

"На 35 години съм, със сигурност не ми остава още много във волейбола. Винаги е било чест да облека националната фланелка. Определено ще гледам да се забавлявам във всеки един момент", заяви Йорданов.

Старши треньорът разкри защо извън националния отбор е Тодор Алексиев, който стана шампион с Олимпиакос и беше определен за най-полезен играч на сезона в гръцкото първенство:

"Лично на мен ми каза, че не може да намери тази мотивация, тежък сезон мина, има си и здравословни проблеми."

Капитанът Виктор Йосифов отправи послание към младите в отбора.

"Младите трябва да се научат на дисциплина. Това е основното, което им липсва. Защото идват прекалено неподготвени от нашия шампионат, за което не са виновни те. Това просто е реалността", коментира Йосифов.

Фото: БТА

Коментар