Тони Зетова: Момичетата бяха много напрегнати в началото

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Тони Зетова: Момичетата бяха много напрегнати в началото

Треньорката на националния отбор на България за жени до 23 години - Тони Зетова, сподели, че напрежението е причината волейболистките ни да не покажат добра игра в началото на двубоя срещу Куба на Световното, спечелен от тима ни с 4:3. "Лъвиците" загубиха първите три гейма, но направиха пълен обрат и така се поздравиха с трета поредна победа на Мондиала в Словения.

"Момичетата бяха много напрегнати в началото, тъй като много искаха да спечелят този мач. Затова те не играха много добре в началото. Тези бързи мачове не ти дават шанс да се обърнеш назад. Не осъзнахме ситуацията, когато изоставахме с три гейма от Куба. Вярвам, че втората разпределителка промени двубоя. Радвам се, че имам две състезателки, които могат да печелят мачове с играта, която показаха. Знам, че Куба е много силен отбор. Те започнаха в началото с много силно посрещане, забивки и блокове, които не ни оставиха да покажем нашата си игра. Когато успяхме да "завържем" мача, те започнаха да правят повече грешки, а ние играехме по-спокойно. Крайният резултат само има значение, тъй като този мач беше много важен за нас", каза Тони Зетова.

В четвъртък от 18:00 часа България ще се изправи срещу Бразилия. В оставащите два мача тимът ни се нуждае от една победа, за да се класира за полуфиналите.

Фото: FIVB

Коментар