Страхил Балов: Връщаме се с две престижни победи от Евроволей

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Страхил Балов: Връщаме се с две престижни победи от Евроволей

Националният отбор по волейбол на България за девойки до 18 години завърши на пето място в предварителна група 1 на Eвропейското първенство в Холандия. Родните представителки започнаха с две престижни победи над Холандия и Турция, но след това тимът ни допусна три поредни поражения, което доведе до отпадането ни от Евроволей в груповата фаза. Треньорът на волейболистките Страхил Балов заяви, че тимът се е пропукал във важните моменти, а посрещането и защитата са били най-слабите елементи. Балов говори за официалния сайт на БФВолейбол.

"Преди тръгването за Европейското първенство мнозина предрекоха, че ако направим една победа, ще е успех. Започнахме първенството блестящо, със самочувствие и волейболни аргументи. Постигнахме две победи. Началото бе страхотно, но за съжаление не успяхме да запазим този устрем и увереност във възможностите си.

В решителния мач с Германия не издържахме психически. Голямото напрежение и стрес обезличиха нашия отбор. В първия гейм при равенството 22:22, сбъркахме два сервиса, а във втората част при 24:20, не успяхме да затворим гейма. Изгубихме и това говори за плахост, неувереност и примиренчество. Ахилесовата пета на отбора за целия турнир бе слабото посрещане, неузнаваемо слабата защита.

Все пак може да се каже, че прогресът в този отбор е видим. Смятам, че ще продължи да ни радва и е предпоставка за отлично бъдеще. Да се класираш на Европейско само по себе си е голям успех. Връщаме се с две престижни победи от Евроволей и това е една добра основа, на която да стъпим за в бъдеще", заяви специалистът.

Фото: CEV

Коментар