Силвано Пранди пред БНТ: Националният не е за най-разпознаваемите, а за най-подготвените (Видео)

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Силвано Пранди пред БНТ: Националният не е за най-разпознаваемите, а за най-подготвените (Видео)

"Националният отбор по волейбол не е за играчите с най-разпознаваеми имена, а за най-подготвените" - така селекционерът на България Силвано Пранди коментира решението си да остави извън групата за олимпийските квалификации петима от най-опитните си състезатели на тима.

Пранди е убеден, че всеки от повиканите играчи за квалификациите във Варна ще допринесе за изграждането на боеспособен отбор.

"Направих това, което би направил всеки треньор, а именно извикването на състезатели, които ще помогнат за преследването на определена цел. Отборът не зависи от най-известните играчи. Съвсем нормално е, когато са повикани нови хора и те да бъдат за сметка на други. Не смятам, че някои от играчите трябва да са обидени. Отборът е семейство, в което всеки може да попадне. Състезателите, които в момента са тук, са готови да дадат всичко от себе си , както в спотно-технически план, така и във волеви. Искам да има хомогенна група, която да е отдадена на общата кауза."

Според Пранди Бразилия е фаворит въпреки домакинския ни фактор.

"Целта е ясна - калсиране за Олимпийските игри. Трябва да съчетаем силните страни в играта и да прикрием слабостите ни. Вярвам, че ентусиазмът ни ще ни позволи да сме в оптимална форма."

В квалификациите България се изправя срещу Бразилия, Пуерто Рико и  Египет, а самите мачове стртират във Варна на 9 август.

 

Коментар