Сеферинов: На всяка цена трябва да победим Украйна (ВИДЕО)

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Сеферинов: На всяка цена трябва да победим Украйна (ВИДЕО)

България има сили и трябва да премине предварителната група "С" на европейското първенство по волейбол при жените в Азербайджан и Грузия, категоричен селекционерът на българския отбор Иван Сеферинов. Специалистът се надява българките да продължат във втората фаза след категорична победа над Украйна в първия си мач на шампионата. Останалите съперници на България са Русия и Турция.

"Няма да ни бъде никак леко, даже ще бъде тежко. Надявам се да не сме ние тези, които ще загубят всичките мачове. Основната ни цел е да спечелим един или два мача. Украйна ще има задача да ни победи, това ни е основният мач в групата. Трябва да спечелим категорично срещу тях. Плюс е, че играем първо с тях. Нямаме възможност да се подготвяме целенасочено за европейското първенство. Отборите играят по 7-8 контроли, а ние ще имаме само два мача със Сърбия преди началото на първенството. Сега разполагаме с много състав. Задачата ни не е лесно изпълнима", коментира Сеферинов на пресконференция.

Селекционерът на България не желае да дава гръмки обещания преди старта на мачовете от Евроволей 2017.

"Надявам се да продължим напред и да срещнем Германия, Полша или Азербайджан в следващата фаза. (Селекционерът на Русия) Владимир Кузюткин е убеден, че не може да има проблеми с нас. При срещата ни това лято изражението му показваше, че знае какво може да очаква от нас. Има шанс да се срещнем с тях и в следващата фаза. Истината е, че никой не ни брои за сериозно класиране, но отборите на Италия и Белгия, които не са нищо особено, са пред нас в ранглистата. Не искаме да даваме големи обещания, но всяко едно място напред ще бъде успех. За нас е типично, че можем да бием силните и след това падаме от слабите. Седем от нашите състезателки в момента са в Словения на световното първенство за жени до 23 години", каза още опитният специалист.

Основните състезателки Нася Димитрова и Диана Ненова имат проблеми с кръста и не се знае дали ще бъдат в добра физическа форма за предстоящите двубои от шампионата, започващ на 22 септември. Първата среща на българките срещу Украйна е в Баку ден по-късно.

"Много е трудно да се подготвяме в този намален състав, но се надявам всичко да бъде наред и да мога да помогна на отбора", заяви Нася Димитрова.

Фото: БТА

Коментар