Преобразяване на зала "Христо Ботев" за националките ни по волейбол

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Преобразяване на зала "Христо Ботев" за националките ни по волейбол

Голямо преобразяване настъпи в столичната зала "Христо Ботев", която само за няколко часа се превърна в перфектно място за подготовка на женският национален отбор по волейбол на България.

Бяха направени две стандартни волейболни игрища, където старши треньорът Иван Петков ще може да разделя на групи неговите състезателки.

С помощта на Българска федерация по волейбол беше закупена и изградена система за стрийминг (видео закъснение), която да помага на целия тренировъчен процес на "лъвиците".

Съчетанието от две камери зад всяко едно от игрищата дава шанс на всяка една от състезателките да наблюдава своите действия с няколко секунди закъснение. Целодневните записи на системата дават шанс да треньорският щаб да получават бърз достъп до миналите тренировки.

"Целите изглеждат по-ясни, а това ще доведе и до постепенно вдигане на качествата и скоростта на всички състезателки, както и взимане на поуки от грешки при тренировъчният процес. БФВолейбол пожелава успех на целия треньорски щаб и състезателките от женския национален отбор за настоящия сезон и предстоящите изпитания", категорични са от родната волейболна централа.

Фото: volleyball.bg

Коментар