Националите ни продължават подготовка за СП. Пламен Константинов пред БНТ: Публиката е най-голямата ни мотивация

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Националите ни продължават подготовка за СП. Пламен Константинов пред БНТ: Публиката е най-голямата ни мотивация

Мъжкият национален отбор на България по волейбол продължава с подготовката си за Световното първенство през септември. Неприятната новина от вчера е контузията на Боян Йорданов, който ще пропусне шампионата. От днес възпитаниците на Пламен Константинов ще започнат занимания във Варна. Подобрението във физическата подготовка на волейболистите се очаква да си проличи точно преди началото на световното. 

Каква е основната стратегия във финалната част на подготовката?

"Сега ще наблегнем на волейбола. Във физическата подготовка направихме, каквото можахме да натрупаме, го натрупахме на Белмекен. Аз мисля, че ни е достатъчно. 30 дни до началото на Световното първеснтво. На Белмекен топката лети различно заради разредения въздух. Има един момент на привикване. Тук лети по-тежичко. Трябва да свикнем с това първата седмица на варненска земя."

Контузиите на основни състезатели определено затруднява Пламен Константинов, но желанието на наличните може да компенсира липсата им. Конкретна цел за тима към момента липсва, но мотивацията на отбора е свързана с класиране за финалната фаза на световното в Италия. 

"Поставени цели засега нямаме. Има време до Световното. Личното мое желание е отборът ни да стигне до последната шестица в Италия.", заяви Светослав Гоцев.

Запитан какво иска от отбора, капитанът Виктор Йосифов отговори:

"Искам всеки да остави сърцето и душата си на игрището.Без значение дали си резерва или си титуляр ти трябва да се бориш. Мисля, че ако всеки остави сърцето си, душата си на игрищетоза колегата и излезем с чиста съвест от мача и цялото Световно. Това ще е едно удовлетворение за мен, за всеки и за всеки един спортист."

Един от най-опитните Валентин Братоев сподели:

"Исакме да се борим за медали. Звучи преувеличено на фона на това, което показахме на Лигата на нациите, но смятам, че едно влизане в шестицата би било уникален успех за нас."

България започва участието си на световното срещу Финландия на 9-ти септември. Другите ни съперници в група "D" са световния шампион Полша, Иран, Пуерто Рико и Куба. Всички срещи на родните национали ще бъдат излъчени по БНТ 1. 

Селекционерът на националният ни тим Пламен Константинов заяви:

"Аз, мисля че едно световно първенство във вкъщи не може да не бъде мотивация за всеки един играч и треньор. Най-голямата ни мотивация ще бъде публиката ни. Това дава най-голямо удоволствие на момчетата ни. Според мен, голяма част от тези момчета играят в националния отбор само заради публиката."
 

Коментар