Министерски съвет отпусна пари за организирането на Световното по волейбол през 2018 година

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Министерски съвет отпусна пари за организирането на Световното по волейбол през 2018 година

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2016 г., съобщи пресслужбата на МС. Парите са за организирането на Световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 година.

За организацията са нужни общо пет милиона долара, които ще бъдат изплатени в периода 2016-2018 година. За тази година сумата е в размер на левовата равностойност на 1,5 млн. долара или 2 645 400 лева.

Във връзка с решението на Министерския съвет за одобряването на допълнителни разходи по бюджета на ММС за 2016 г., необходими за финансово подпомагане на организирането и провеждането на Световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г., ръководството на Българска федерация по волейбол изразява своята дълбока благодарност към министър-председателя г-н Бойко Борисов и правителството на Република България за това решение. Това финансиране ще помогне по категоричен начин за провеждането на едно от най-престижните състезания в света, се казва в благодарственото писмо на БФВолейбол.

Без тази подкрепа, реализирана с активното съдействие на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев, не би било възможно да се постигне необходимото ниво за форум от такъв ранг. С нея ще се гарантира утвърждаването на престижа на България като страна, отделяща особено внимание на спорта и способна да организира състезания от най-високо ниво.

Подкрепата на правителството за Световното първенство през 2018 ще подпомогне решително утвърждаването на имиджа на България като страна с развит волейбол.

Коментар