Любомир Ганев: Сигурен съм, че ще направим едно страхотно първенство

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Любомир Ганев: Сигурен съм, че ще направим едно страхотно първенство

Сигурен съм, че ще направим едно страхотно световно първенство по волейбол. Получихме поздравления за организацията от ръководителите на международната федерация, каза в Русе вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

Той е убеден, че националният отбор на България ще направи страхотни мачове. 

"Момчетата са много мотивирани. Няма по-голяма мотивация от това да играеш на световно първенство пред собствена публика, в собствената си държава. Надявам се, че ще достигнем целта си, а тя е класиране за финалната шестица", заяви Ганев. 

Легендарният волейболист изрази надежда, че първенството ще запали много деца към този вид спорт. 

"За нас това е най-важното. Основната цел е да накараме децата да спортуват, а не да стоят само пред компютрите", каза Ганев. 

Той коментира, че се водят преговори България да бъде една от страните домакини на европейското първенство по волейбол за жени през 2021 г., а Русе ще бъде един от градовете фаворити. Разговорите обаче са все още в начална фаза.

В крайдунавския град волейболната легенда на България представи книгата си "Любо Ганев. Светът отвисоко". Автори на фоторазказа за легендарния волейболист, както и неговите 1001 забавни и невероятни истории, са Владимир Памуков, Тодор Шабански и Бончук Андонов.

"След като прочетете тази книга, ще разбере какво е да гледате света отвисоко", каза Любомир Ганев. 

"За мен винаги ще си остане малкото голямо момче", сподели майка му Елена и разказа за пакостите, които синът й е вършил като малък и как в детската градина трябвало да занесат легло по поръчка, защото на другите момчето й не се побирало.

Сред останалите гости на събитието бяха кметът на Русе Пламен Стоилов, фотографът Бончук Андонов, бизнесменът Пламен Бобоков и първият треньор на Ганев - Александър Тодоров. 

"Горд съм, че има русенец, който е постигнал толкова много, че е обичан и прави много за Русе", каза Стоилов. 

Крайдунавският град е домакин от днес до 18 септември на сблъсъците от група "Б" от първата фаза на световното първенство по волейбол за мъже, в която са отборите на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия.

Фото: БТА

Коментар