"Лъвиците" изтеглиха късата клечка за Евро 2019

Начало / Волейбол / Национален Отбор / "Лъвиците" изтеглиха късата клечка за Евро 2019

Волейболистките на България попаднаха в група "А" на Европейското първенство по волейбол през 2019 година, това отреди тегленият днес жребий в Истанбул.

Съперници на националките са Турция, Сърбия, Франция, Финландия и Гърция. Двубоите ще се играят в турската столица Анкара.

В предварителна група "В" попаднаха отборите на домакина Полша, Италия, Белгия, Украйна, Португалия и Словения. Срещите ще бъдат в полския град Лодз.

Жребият събра в предварителна група "С" съставите на домакина Унгария, Холандия, Хърватия, Азербайджан, Румъния и Естония. Мачовете ще се проведат в Будапеща.

В предварителна група "D" един срещу друг ще се изправят отборите на домакина Словакия, Русия, Германия, Беларус, Испания и Швейцария. Срещите ще се играят в Братислава.

За втората фаза на шампионата се класират първите четири тима от всяка група, като следват директни елиминации. Съперници в тази фаза ще бъдат класиралите се тимове от група "А" срещу тези от група "С", и съответно отборите заели първите четири места от група "В" срещу група D.

Европейското първенство ще се проведе от 23 август до 9 септември в четири държави - Турция, Полша, Унгария и Словакия. Четвъртфиналните двубои ще се играят в Турция и Полша. Финалната четворка е в Анкара.

Група "А":

1.България
2.Турция
3.Сърбия
4.Франция
5.Финландия
6.Гърция

Фото: БТА
 

Коментар