Иван Петков: Изпълнихме целта си

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Иван Петков: Изпълнихме целта си

Селекционерът на женския национален отбор Иван Петков остана доволен от успеха над Канада с 3:1, който класира тима за втората фаза на Световното първенство по волейбол в Япония.

Волейболистките ни загубиха откриващия гейм с 23:25, но успяха да стигнат до пълен обрат и да намерят място сред 16-те най-добри отбори на планетата.

"Изиграхме добър мач. Тази победа ни класира за следващата фаза, а това беше основната ни задача. Беше трудно за отбора след тежкия мач, който изиграхме срещу Китай вчера. Тогава загубихме, но днес стигнахме до успеха и сме щастливи. Сега трябва да мислим за първия ни двубой от следващата фаза", коментира след срещата Иван Петков.

България ще завърши на 4-а позиция в своя поток и в следващия кръг ще продължи участието си в Група F. Мачовете от нея ще се изиграят в Осака, а всички съперници на "Лъвиците" ще станат ясни след изиграването на последните двубои от първата фаза.

Капитанът Христина Русева, която реализира 12 точки за успеха над Канада, похвали съотборничките си за концентрацията и мотивацията.

"Успяхме да останем концентрирани след вчерашния ни мач срещу Китай и съм много щастлива, че продължаваме в следващата фаза. Бяхме изключително мотивирани да спечелим днес. Имаме много млад отбор, но играхме със сърце на игрището и дадохме всичко от себе си, за да победим", каза след срещата Христина Русева.

Фото: БНР

Коментар