Иван Петков: Гледаме с надежда към бъдещето на отбора

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Иван Петков: Гледаме с надежда към бъдещето на отбора

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков е горд от представянето на българките по време на Мондиал 2018 в Япония.

"Този отбор показва, че има надежда и бъдеще. Като резултати и представяне дадохме максимума на този етап. Трябва да бъдем горди и с надежда да гледаме към бъдещето. Влязохме малко по-притеснени в това световно първенство, но след това направихме добри игри. Съжаляваме за мача с Турция. Имахме шансове и моменти, но не ни достигна опит срещу най-силните. Нашият отбор се представи на ниво срещу тези противници. Победихме добри тимове, които не са по-слаби от нас и имат сериозни състезателки. Представянето ни е позитивно. Има разлика в отборите и тя е опитът. При нас има млади волейболистки, които тепърва ще вървят нагоре.

Някои от нашия тим качиха доста стъпала. Разликата е в детайлите, отделните елементи и фази в играта. Опитът идва от участието в такива форуми. С Китай играхме като равен, въпреки че загубихме. Оценяваме всяка една стъпка, която правим. Този мач ни показа, че можем да играем срещу топ състезателки като равни и дори да ги надиграваме в определени моменти. Всяка една среща имаше тежест за бъдещото развитие на отбора и целия щаб, но има какво да се желае във всяка една фаза от играта. Най-важното са детайлите. Те не са видими за всички, но момичетата се стараят изключително много. Яд ме е, че не направихме нито една победа срещу най-силните", коментира Петков на пресконференция.

Той говори и за квалификациите за олимпийските игри през 2020 година.

"Нека първо излезе ранглистата, след това ще говорим. В квалификациите ще бъде много трудно. Ако не успеем от първата квалификация, ще имаме и втори опит. Ще преследваме тази цел до самия край", каза още специалистът.

Фото: БТА

Коментар