Волейболистките ни до 17 години са във финалната четворка на Европейското първенство след победа над Сърбия

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Волейболистките ни до 17 години са във финалната четворка на Европейското първенство след победа над Сърбия

Националките на България до 17 години победиха Сърбия с 3:1 гейма и се класираха за финалната четворка на европейското първенство по волейбол в София. Капитанката на тима Мария Йорданова изрази радостта си от успеха и заяви, че съставът ни ще се бори за медали в шампионата.

"Много съм щастлива от победата над Сърбия. Излязохме много мотивирани и дадохме всичко от себе си, защото знаехме, че играем за две основни цели - за класиране на световното първенство догодина и за финална четворка на европейското първенство. Постигнахме и двете. А сега искаме пак медали от Европейското първенство.

Сърбия ни взе гейм, може би защото ние се зарадвахме предварително след втория спечелена част на мача. Помислихме, че вече сме спечелили, но не беше така. Четвъртият гейм си казахме, че повече няма да играем тайбрек и успяхме да го затворим в наша полза. Важното е, че победихме и сме във финалната четворка. Ще се борим за медал на европейското."

Полуфиналните сблъсъци са на 20 април в зала "Христо Ботев".
17:00 ч: Русия - Турция
19:30 ч: Италия - България

Фото: volleyball.bg

Коментар