Волейболистите до 19 г. три победи над Румъния 

Начало / Волейбол / Национален Отбор / Волейболистите до 19 г. три победи над Румъния 

Националният отбор по волейбол на България за юноши до 19 години, който се подготвя за предстоящото Евро 2017 в Унгария, постигна три победи над Румъния. Контролите между двата тима се играха в Дупница, където младите национали са на лагер.

"Лъвчетата" започнаха проверките с категорична победа над румънците с 3:0 гейма. Във втория мач младите национали надделяха с 4:1, след като треньорът Христо Райчев даде възможност на всички волейболисти за игра. В последната среща между двата тима, отново нашите момчета завършиха с победа с 4:1, като селекционерът извъртя отново целия състав.

"Доволен съм от показаното в контролите", коментира за официалния сайт на БФВолейбол Христо Райчев. "Румънците бяха без един основен посрещач, ние също, тъй като Георги Петров пропусна мачовете поради участие с Нефтохимик във финалите на Суперлигата. Всички момчета се стараят и нямаме контузии, което е най-важното."

Волейболистите тръгват за Унгария на 20 април. Европейското първенство ще се проведе от 22-и до 30-и същия месец. В Дьор съперници на българите в груповата фаза са Италия, Русия, Полша, Унгария и Белгия.

Фото: CEV

Коментар