България с тежък жребий за олимпийските квалификации

Начало / Волейбол / Национален Отбор / България с тежък жребий за олимпийските квалификации

Мъжкият национален отбор по волейбол на България е в предварителна група "В" на европейската олимпийска квалификация в Берлин (5-10 януари). Съперници на "лъвовете" са настоящия европейски шампион Сърбия и класните състави на Франция и Холандия.

В другата група "А" са Германия, Белгия, Словения и Чехия. Това стана ясно след като Европейската конфедерация по волейбол (ЦЕВ) публикува официално програмата за последните пресявки за Игрите в Токио 2020.

група "А": Германия, Белгия, Словения, Чехия
група "В": България, Франция, Сърбия, Холандия

Осемте участника в турнира са разделени в две групи по четири тима. Играе се всеки срещу всеки. Първите два от двете групи играят на кръст на полуфинали. Победителите спорят за първото място.

Само победителят в европейската квалификация ще спечели квота за участие на Олимпийските игри в Токио 2020 и ще се присъедини към другите три отбора от Европа, които вече имат квоти - Русия, Италия и Полша. Право да участват на Игрите през 2020 имат и домакините от Япония, като и добилите това право - Бразилия, Аржентина и САЩ.

България почива в първия ден на олимпийската квалификация, като започва участието си във втория ден в турнира. Първият двубой на "лъвовете" е срещу Франция на 6 януари от 18.00 часа.

Фото: БФ волейбол 

Коментар