България победи в три гейма състава на Португалия в Златната европейска лига по волейбол

Начало / Волейбол / Национален Отбор / България победи в три гейма състава на Португалия в Златната европейска лига по волейбол

Националният отбор на България по волейбол при жените записа лесна победа с 3:0 (25:13, 25:18, 25:19) у дома срещу Португалия в първи двубой от група "А" на Златната европейска лига. Срещата в София продължи едва 62 минути и се игра пред над 400 зрители.

В първия гейм воденият от селекционера Иван Петков тим доминира изцяло на полето в зала "Христо Ботев", печелейки с категоричното 25:13.

Във втората част иберийките започнаха доста по-силно, но българките бързо обърнаха развоя на събитията в своя полза и българският тим не срещна особени проблеми при 25:18. 

В последния гейм разиграванията също бяха оспорвани, но в края отново ликуваха "лъвиците - 25:19. 

Най-резултатна за категоричния успех стана Гергана Димитрова с 14 точки. С 12 точки за победата се отличи Христина Русева.

За състава на гостенките Мария Майо реализира 7 точки.

За първи път беше тествано новото правилно на CEV, при което след 8-ата и 16-ата точка няма технически прекъсвания с цел придаване на по-голяма динамика в играта. 

Това беше първата победа за България в престижния турнир. Следващата среща на българския тим е срещу Украйна, на 23 май от 18.30 часа. 

Фото: БНР 

Коментар