България излиза за много ценна победа срещу Иран (видео)

Начало / Волейбол / Национален Отбор / България излиза за много ценна победа срещу Иран (видео)

Националният ни отбор по волейбол ще се изправи срещу Иран от 20:30 часа тази вечер в зала "Конгресна" във Варна. "Лъвовете" ще търсят задължителна победа, за да си открият по-лесен път към следващата фаза на турнира. Успех над "персите" може да подсигури второто място за възпитаниците на Пламен Константинов, имайки предвид, че им остават мачове срещу аутсайдерът в нашата група Пуерто Рико, световния шампион Полша и Куба.

Като сочени за основни фаворити в групата са поляците, които започнаха със сигурна победа срещу кубинците с 3:1, а битката за второто място ще е между България и Иран, които също спечелиха убедително своите първи мачове. Българите надделяха срещу Финландия с 3:0, а иранците не оставиха шанс на  Пуерто Рико и също извоюваха чиста победа. 

Голямата звезда на "персите" е разпределителят и капитан на отбора Сайед Мир Маруфлакрани. Други основни играчи на иранския отбор са диагоналът Амир Гафур, посрещачът Милад Ебадипур и центърът Мохамад Мусави.

"България ще се изправи срещу много добре обигран и класен състав", каза Николай Николов, който е играл в иранското първенство и перфектно познава способностите на шампионите на Азия.

Решителният двубой между възпитаниците на Пламен Константинов и Иран ще бъде излъчаван пряко по БНТ 1 от 20:30.

Фото: БТА

Коментар