Мартин Стоев: С тази игра няма да се класираме за Олимпиадата

Начало / Волейбол / Мартин Стоев: С тази игра няма да се класираме за Олимпиадата

Ако мъжкият ни национален отбор по волейбол се изправи срещу Бразилия с играта, която показа в Лигата на нациите, няма шанс за победа и класиране за олимийските игри. Това е мнението на последния треньор извел България до медали от Световно първенество - Мартин Стоев.

Мартин Стоев: "С оглед на мачовете, които играхме ние в Лигата на нациите и това, което показа Бразилия - ако играем с тях на неутрален терен, шанс нямаме. Но се надявам на това, че ще сме напълно мобилизирани, все пак играем пред българска публика. Случвало се е да бием Бразилия във Варна, така че е възможно."

Стоев смята, че българският отбор трябва да има по-високи цели в Лигата на нациите от запазване на мястото си в елита.

Мартин Стоев: "Аз не симпатизирам на такава цел - оставане в Лигата. За мен е обидно."

Стоев коментира и решението на селекционера на България Силвано Пранди да остави извън състава за олимпийската квалификация петима от най-опитните ни играчи - Георги и Валентин Братоеви, Николай Никоков, Николай Учоков и Владислав Иванов.

Мартин Стоев: "Може и странно да прозвучи, но на постовете, на които той освободи състезатели, имаме заменими хора. Може би единстветно на поста разпределител нямаме точен човек. Оставаме със Сеганов и се надяваме да не се контузи."

 

 

Коментар