Марица остана на косъм от първа победа в Шампионска лига (видео)

Начало / Волейбол / Евротурнири / Марица остана на косъм от първа победа в Шампионска лига (видео)

Шампионът на България по волейбол за жени Марица остана на косъм от това да запише първата си победа в Шампионска лига. В много оспорван мач Марица отстъпи у дома пред полския Хемик Полице с 2:3 (19:25, 25:18, 25:23, 20:25, 11:15).

Състезателките на треньора Иван Петков водеха с 10:7 точки в решителния пети гейм, но допуснаха съперника им да реализира 7 поредни точки, с което да получи и 4 мачбола. Симона Димитрова отрази първата възможност с отлична атака от зона две, но при следващата възможност полякините триумфираха.

Срещата в Пловдив премина през редица обрати, като Марица бе близо до триумф в мача още в четвъртия гейм, когато настигна противника си при 20:20 точки. Както и впоследствие в петия гейм, така и в тази ситуация Марица допусна загуба на концентрация и Хемик реализира 5 последователни точки, с които затвори гейма.

Три волейболистки завършиха с по 17 точки за Марица - Нася Димитрова, Десислава Николова и Симона Димитрова, докато с 12 точки остана Виктория Григорова.

За Хемик Малвина Смарчек бе най-резултатна с 20 точки, докато Наталия Мерджук остана с 13. Страшимира Симеонова завърши с 9 точки за полския тим.

Фото: БТА

Коментар