Левски не издържа на темпото на финландския си съперник

Начало / Волейбол / Евротурнири / Левски не издържа на темпото на финландския си съперник

Силно подмладеният отбор на Левски отстъпи с 1:3 гейма (25:16, 23:25, 17:25, 23:25) на финландския Перунган Поят в първа среща от турнира на ЦЕВ Чалъндж Къп. Домакинското поражение и поведението на отбора в края на мача не дава особени надежди за краен успех и преминаване на осминафиналите.

Играещият президент и старши треньор на сините Владо Николов излезе като титуляр и опита да помогне на тима си пред горещата публика в зала Христо Ботев в Студентски град, но силите на столичани стигнаха само за първия гейм.

В първата част Левски заложи на много добро посрещане и атаки по диагоналите, като дръпнаха 16:12, 21:15 и оттам затвориха гейма с 25:16. Втората част също вървеше много добре за отбора на Николов и те поведоха с 16:9 с отлични атаки на Иван Петров и Трифон Лапков. Две последователни грешки в защитата обаче им коства обрат при 20:21, което се оказа и повратният момент. Финландците показаха по-сериозна физическа подготовка и взеха частта с 23:25.

Последните две части бяха под тоталния контрол на гостите и те нито за миг не допуснаха изненади и да им бъде отнето водачеството. Малка съпротива българите оказаха в края на четвъртия гейм, в който отново излезе като титуляр Владо Николов. След 15:21 те вкараха четири последователни точки, но трябваше да отстъпят с 23:25 и 1:3 гейма.

Лапков и Петров завършиха с по 13 точки за Левски, а играещият президент и треньор Владимир Николов добави 12, 6 от блокада. Пеету Мекинен беше пълен властелин при атаките на финландския тим Перунган Поят и наниза 23 точки, а Джейсън Маккарти остава с 15.

Фото: БТА

Коментар