Център на Марица е начело по блокади в Шампионска лига

Начало / Волейбол / Бг Волей / Център на Марица е начело по блокади в Шампионска лига

Центърът на Марица (Пловдив) Нася Димитрова води индивидуалната класация за най-резултатен блокировач до момента във волейболната Шампионска лига.

В четирите изиграни досега мача тя е отбелязала общо 14 точки от блокада, повече от всеки друг в участващите отбори. На второ място с 12 точкови блокади е Магдалена Хаврила от полския Девелопрес СкайРес. В топ 10 на тази ранглиста личи името и на още една маричанка. Таня Петкова е на осма позиция с 9 точкови блокади. Тя е на шесто място и в класацията по ефективност на блокадата.

Кремена Каменова пък е на престижното второ място в две индивидуални подреждания - при реализаторите и при нападателите. С 80 отбелязани дотук точки Каменова отстъпва само на Иза Млакар от словенския Нова КБМ Браник (Марибор), която е с 95. В същата класация Нася Димитрова и Таня Петкова са на шесто и седмо място съответно с 57 и с 54 точки.

В ранглистата за най-добър нападател Млакар води с 81 успешни атаки, следвана от Каменова с 69. Петкова и Димитрова и тук са в топ 10, съответно на седмо място с 43 точки в нападение и на осмо с 41. Нася Димитрова е и шеста по успеваемост на атаката и десета по ефективност на атаката.

С два аса и нула направени грешки при 15 изпълнени сервиса капитанката на Марица Радосвета Тенева е втора по ефективност на началния удар, след Кимбърли Хил от италианския Имоко Волей (Конеляно).

Ивелина Монова пък е трета по ефективност на посрещането и четвърта по процент перфектно посрещане, а Лора Китипова е трета сред разпределителките.

След еуфорията от Красноярск Марица (Пловдив) ще изиграе първия си домакински мач от новия сезон в Националната волейболна лига утре, 15 ноември, от 18:00 часа в зала Пловдивски университет. Шампионките посрещат ЦСКА (София), а билетите за този двубой вече са в продажба.

Фото: CEV

Коментар