Любо Ганев показа на премиера трофея на Мондиал 2018 (видео)

Начало / Волейбол / Бг Волей / Любо Ганев показа на премиера трофея на Мондиал 2018 (видео)

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол и бивш национал Любо Ганев днес показа на премиера Бойко Борисов и на министрите от кабинета шампионската купа, която ще бъде връчена на победителя на предстоящото Световното първенство по волейбол за мъже. 

България е домакин на шампионата, съвместно с Италия. 

В следващите месеци купата ще обиколи редица български градове като част от представянето на надпреварата, която ще се проведе през септември.

"Благодарение на вас и вашето правителство тази купа вече е в България. Радвам се, че точно тук е първата стъпка на купата, която в следващите няколко месеца ще обиколи много градове в страната. Надявам се и че за последно тя ще бъде в ръцете на някой от нашите волейболисти", каза Любо Ганев, който е изпълнителен директор на организационния комитет на първенството.

"За организацията на първенството осигурихме 10 милиона лева и затова разчитаме волейболистите да зарадват българите на най-голямото спортно събитие. Българите обичат волейбола, така че разчитаме много на вас", коментира премиерът. Той посочи,че подготовката на първенството е започнала с изграждането на много спортни зали в страната.

Фото: БТА

Коментар